Ügyfélszolgálat: +36 1 444-5555
 
 Főoldal  Hirdetés feladás  Bejelentkezés / Regisztráció  Biztosítás

Aktuális

Az összes hír listázása

400 millió vírus ellen csak az MI véd meg
2017. Szeptember 22. Péntek, 16:21
Az ITBN, az éves budapesti IT-biztonsági konferencia idei tematikája a mesterséges intelligencia volt, ami jelzi, hogy paradigmaváltás zajlik a hekkerek elleni védekezésben, és egyre inkább a gépekre hagyatkozunk a hagyományos módszerek helyett.

Ki kell, hogy ábrándítsak pár kollégát

– kezdte Makay Kálmán, a Symantec IT-biztonsági szakértője, amikor arról beszélt, hogy a korábbi biztonsági módszerek egyre kevésbé elegendőek a kibertámadások kivédésére.

Hagyományosan úgy néz ki a vírusvédelem, hogy a szakemberek meghatározzák, hogy néz ki egy kártevő, aztán a programok figyelik, hogy ez a minta illik-e bármire, amivel találkoznak. Mivel azonban az utóbbi pár évben hihetetlenül felgyorsult az egyre újabb, ismeretlen fenyegetések termelődése, ez a hagyományos modell egyre súlyosabban recseg-ropog, nem igazán képes már lépést tartani.

Egy Makay által idézett statisztika szerint 401 millió egyedi kártevőt azonosítottak 2016-ban, ezek 89 százaléka először a tavalyi évben bukkant fel. Ráadásul nemcsak exponenciálisan nő a kártevők száma, de közben egyre több eszközt is kell tőlük megvédeni, és a célzott, személyre szabott támadások is egyre gyakoribban, amelyek ellen édeskevés egy antivírus adatbázisának a frissítgetése.